Piure de cicoare roşie
PrinteazaO reteta de piure de cicoare rosie din: cicoare rosie, ulei extravirgin de masline, ceapa alba, zahar, otet rosu, sare si piper.
- 2 capatani de cicoare rosie (radicchio)
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 ceapa alba
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita otet rosu
- sare si piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa mărunt şi soteaz-o, la foc mic, într-o cratiţă cu ulei, având grijă să nu-şi schimbe culoarea. Spală cicoarea şi tai-o fâşii mai mari, pune-o peste ceapă, amestecă, apoi stropeşte totul cu oţet. Presară zahărul şi lasă totul să fiarbă circa 10 minute, sărează şi piperează, după gust.
Răstoarn-o pe planşetă şi toac-o mărunt, cu cuţitul, apoi pune-o într-un castron şi las-o să se răcească. Serveşte-o în grămăjoare mici, cu felii de pâine prăjită sau cu brânză semimaturată.
Piure de cicoare roşie
Pofta buna!