Pachetele de porc
PrinteazaPachetele de porc
Ingrediente:
- 1,2 kg file de porc
- 200 g creier de vită
- 200 g mazăre
- 2 morcovi
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 linguri pastă de tomate
- 100 ml ulei
- 1 ou bătut
- sare
- piper
- 1 lingură de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Pachetele de porc: Tai din fileul de porc 4 bucăţi a câte 200 g. Le dai sare şi le baţi cu ciocanul de şniţele. Dai prin maşină restul de carne.
Adaugi morcovii tăiaţi mărunt, mazărea, sarea, piperul, usturoiul pisat şi verdeaţa. Amesteci bine.
Impărţi compoziţia în patru şi pui câte o lingură de compoziţie pe fiecare felie de carne.
Adaugi şi câte o lingură de creier, apoi strângi carnea, o prinzi cu scobitori, le dai prin ou bătut, stropeşti cu puţină apă şi le aşezi într-o tavă cu ulei.
Dai la cuptor, la foc potrivit timp de 1/2 de oră.
Din pasta de tomate, verdeaţă, sare, piper şi o cană cu apă prepari separat, pe foc mic, un sos.
Torni sosul peste pacheţele şi le mai laşi să fiarbă 10 minute. Le poţi servi cu garnitură de cartofi natur.
Pofta buna!