Burgeri de somon cu hrean
PrinteazaO reteta de burgeri de somon cu hrean din: fileuri de somon, pasta de hrean, zeama de lamaie, marar, ulei vegetal, maioneza, chifle cu mac, nasturel, castravete si ridichi.
- 4 fileuri de somon fara piele sau 1 bucata mare (aproximativ 500 g)
- 1 lingura pasta de hrean
- coaja rasa si 2 linguri zeama de la 1 lamaie
- 1 legatura mica de marar, tocat
- 1 lingura de ulei vegetal
- 4 linguri de maioneza
- 4 chifle cu mac, taiate pe jumatate
- 85 g nasturel
- 25 g de castravete, feliat
- 4 ridichi, feliate fin
Mod de preparare:
Se pun somonul, pasta de hrean, coaja de lămâie şi jumătate din cantitatea de mărar într-un robot de bucătărie şi se mixează până se obţine o pastă fină.
Se formeaza din compozitie patru burgeri. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc burgerii timp de patru minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Intre timp, se amesteca mararul ramas cu maioneza si se intinde un strat subtire pe fiecare chifla. Se amesteca nasturelul cu zema de lamaie si se asaza o cantitate generoasa pe fiecare chifla.
Peste nasturel se asaza burgerii, feliile de castravete si ridichiile. Apoi se adauga si cealalta jumatate de chifla.
Burgeri de somon cu hrean
Pofta buna!