Friptura de porc marinata in vin rosu
PrinteazaFriptura de porc marinata in vin rosu din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, sare, piper, cimbru, condimente.
Poate te intereseaza si Friptura de porc cu sos gustos
Ingrediente:
- 500 g pulpă de porc
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 250 ml vin roşu
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- condimente
Mod de preparare:
Indepărtezi grăsimea de pe carne cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Tai carnea în felii groase de 1 cm, le brăzdezi cu vârful cuţitului pe ambele feţe, ca să se marineze mai uşor. Tai cepele feliuţe subţiri, cureţi usturoiul şi îl tai cubuleţe.
Amesteci ceapa şi usturoiul cu 1 ceaşcă de ulei, sare, piper, condimente şi 1/2 din vinul roşu. Intr-un vas aşezi bucăţile de came şi torni peste ele marinata. Intorci de câteva ori bucăţile de carne ca să se pătrundă mai bine, apoi acoperi vasul şi îl laşi la frigider până a doua zi.
In acest timp, mai întorci o dată bucăţile de carne. încingi bine 3 linguri de ulei într-o tigaie şi pui carnea să se prăjească la foc moderat, întorcând friptura doar o dată. Le prăjeşti 2-3 minute pe fiecare în parte.
La sfârşit torni restul de vin roşu în tigaie, acoperi cu un capac şi laşi timp de 1 minut să clocotească în vin. Adaugi cimbru şi piper.
Scoţi bucăţile de friptură şi le aşezi pe un platou, iar sosul din tigaie îl strecori şi îl torni peste friptură. In timp ce faci friptura, poţi pregăti şi o garnitură de cartofi prăjiţi sau mazăre.
Friptura de porc marinata in vin rosu
Pofta buna!
Incoming search terms:
- carne de porc marinata in vin rosu
- https://www restaurantedelux ro/friptura-porc-marinata-vin-rosu html
- bait pt carne de porc
- carne de porc la cuptor cu vin rosu
- pulpa de porc marinata la cuptor
- bait carne porc
- bait pentru carne de porc cu vin rosu
- marinata pentru porc
- friptura porc marinata
Imi ploua in gura dupa friptura asta
Foarte buna friptura marinata asa