Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă
PrinteazaO reteta inghetata de cacao, cu nuci si dulceata din: cacao, zahar tos, unt, fructe din dulceata, rahat, miez de nuca si esenta de rom.
- 3 linguri de cacao
- 1 cana zahar tos
- 1/2 cana apa
- 250 g unt
- 2 linguri fructe din dulceata
- 3 bucati rahat
- 1 mana miez de nuca
- 1 fiola esenta rom
Mod de preparare:
Intr-un vas aşezat pe foc mic, fierbi apa cu zahărul şi cacaua, până obţii un sirop mai gros. Freci untul spumă şi încorporezi treptat siropul de cacao, fructele din dulceaţă, nucile mărunţite şi esenţa de rom.
Torni compoziţia în cupe şi dai îngheţata la congelator. O aduci la masă decorată cu miez de nucă şi rahat.
Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă
Pofta buna!