Cremă de brânzeturi proaspete

Printeaza

O reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Cremă de brânzeturi proaspete

  • 150 g branza proaspata de capra
  • 100 g ricotta de oaie
  • 100 g branza tartinabila (sau crema de branza)
  • 1 lingura ierburi aromatice (cimbru, busuioc, civeta, rozmarin)
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare si piper negru

 

Mod de preparare:

Pasează ricotta prin sită pentru a îndepărta cocoloaşele pe care le prezintă în mod natural şi pune-o într-un cas­tron. Adaugă celelalte tipuri de brânză şi amestecă-le.

Pune ierburile aromatice tocate foarte mărunt şi omo­genizează cu o lingură de lemn; toarnă uleiul în fir subţire, adaugă un praf de sare, piper negru râşnit proaspăt şi ames­tecă foarte bine compoziţia. Las-o să se odihnească o oră în frigider, ca să se întrepătrundă bine aromele.

Serveşte crema aşezată pe bucăţi de legume proaspete sau întinsă pe pâine proaspătă ori prăjită. Pentru a obţine un efect decorativ mai mare, poţi fo­losi un poş cu ajutorul căruia să formezi mici grămăjoare dantelate.

Cremă de brânzeturi proaspete

Cremă de brânzeturi proaspete

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.