Kebab de miel şi cartofi
PrinteazaO reteta de kebab de miel si cartofi din: cartofi, carne de miel, ardei gras, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, bob si sos de menta.
- 200 g cartofi noi, taiati pe jumatate
- 250 g carne de miel, taiata in cuburi de 2,5 cm
- 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in bucati
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lamaie, 1/2 stoarsa, 1/2 taiata felii
- 600 g bob
- 2 linguri sos de menta
Mod de preparare:
Se pune apă la fiert într-o cratiţă. Apoi se adaugă cartofii şi se fierb opt-zece minute, până se înmoaie.
Se scot cartofii, ţinând apa pe foc mic să clocotească uşor. Se pun cartofii, ardeiul şi carnea de miel într-un bol mare.
Peste acestea se adaugă usturoiul, uleiul şi zeama de lămâie. Se asezonează şi se amestecă bine.
Se încinge o tigaie-grătar la foc mediu. Se înfig pe beţe de frigărui bucăţile de cartofi, miel şi ardei (beţele trebuie să fie înmuiate în apă, în prealabil, ca să nu se ardă pe grătar).
Când tigaia s-a încins, se aşază frigăruile şi se lasă trei-patru minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.
Se adaugă bobul în apa clocotită şi se lasă la fiert cinci minute. Se scurg şi se cojesc boabele, după preferinţă.
Se aromează cu sosul mentolat. Se servesc kebaburile deasupra bobului, alături de felii de lămâie.
Kebab de miel şi cartofi
Pofta buna!