Dovlecei umpluţi în stil italian
PrinteazaO reteta de dovlecei umpluti in stil italian din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, frunze de salata, pesmet, seminte de pin, ceapa verde, usturoi, rosii uscate, frunze de cimbru si parmezan.
- 4 dovlecei, taiati in jumatati pe lungime
- 3 lingurite ulei de masline extravirgin
- ameste frunze de salata, pentru servit
pentru umplutura:
- 50 g pesmet
- 50 g seminte de pin
- 6 fire de ceapa verde, curatate si tocate fin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 6 rosii uscate, conservate in ulei, scurse si tocate
- 1 lingura frunze de cimbru
- 25 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 220C/gaz 7. Se asaza dovleceii, cu coaja in jos, intr-un singur strat pe o tava. Se ung cu o lingurita de ulei si se coc 20 de minute. pentru umplutura, se amesteca ingredientele intr-un bol si se asezoneaza cu piper negru.
Se presara dovleceii cu umplutura si se stropesc cu restul de ulei. Se dau la cuptor 10-15 minute, pana cand se inmoaie si umplutura devine aurie si crocanta. Se servesc calzi, cu salata.
Dovlecei umpluţi în stil italian
Pofta buna!