Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri
PrinteazaO reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez, supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod, creveti, pak choi si frunze de coriandru.
- 100 g taitei de orez brun
- 500 ml supa de pui sau de peste
- 1 lingura pasta de curry rosie
- 4 frunze de lime
- 1 lingura sos de peste
- 200 g fileu de cod, fara piele
- 100 g creveti mari
- 2 pak choi, cu frunzele separate
- 1 mana frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se fierb tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. Se răcesc în apă rece şi se scurg bine. Se toarnă supa într-o cratiţă mare şi se adaugă amestecând pasta de curry, frunzele de lime, sosul de peşte şi 250ml de apă. Se dă în clocot şi se fierbe supa cinci minute.
Se taie peştele în cuburi cu latura de 3 cm şi se adaugă în cratiţă. Se fierbe supa înca două minute, fără capac. Se adaugă tăieţeii, creveţii şi frunzele de pak choi. Se fierb încă două-trei minute, până se pătrund. Se presară coriandru şi se serveşte supa în boluri.
Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri
Pofta buna!