Guşă de curcan umplută

Printeaza

Guşă de curcan umplută

Ingrediente:Guşă de curcan umplută

  • guşă de curcan (pielea de la piept)
  • ficat
  • 150 g carne de la piept
  • pipota curcanului
  • 150 g unt
  • 1 ceapă,
  • 1 felie pâine
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • zeamă de carne

 

Mod de preparare:

Scoţi pielea din jurul gâtului şi de pe pieptul curcanului cu tot cu grăsime şi o coşi în formă de sac.

Căleşti în 100 g unt, pipota tăiată cubuleţe împreună cu o ceapă tăiată mărunt, carnea de la piept şi ficatul. După ce s-au călit puţin, le răceşti şi le treci prin maşina de tocat sau, dacă vrei, le poţi lăsa aşa, cubuleţe.

Adaugi o felie de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, ouăle, sarea şi piperul. Amesteci şi umpli guşa, apoi o coşi, o ungi cu 50 g unt şi o pui în tavă. Adaugi treptat apă sau zeamă de carne qu care stropeşti din când în când guşa.

O ţii la cuptor aproape o oră. O poţi consuma şi rece, dar nu uita să-i scoţi aţele cu care ai legat-o. La servire o stropesti cu sos de zahăr ars.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • gusa de curcan umpluta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.