Guşă de curcan umplută
PrinteazaGuşă de curcan umplută
- guşă de curcan (pielea de la piept)
- ficat
- 150 g carne de la piept
- pipota curcanului
- 150 g unt
- 1 ceapă,
- 1 felie pâine
- sare
- piper
- 2 ouă
- zeamă de carne
Mod de preparare:
Scoţi pielea din jurul gâtului şi de pe pieptul curcanului cu tot cu grăsime şi o coşi în formă de sac.
Căleşti în 100 g unt, pipota tăiată cubuleţe împreună cu o ceapă tăiată mărunt, carnea de la piept şi ficatul. După ce s-au călit puţin, le răceşti şi le treci prin maşina de tocat sau, dacă vrei, le poţi lăsa aşa, cubuleţe.
Adaugi o felie de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, ouăle, sarea şi piperul. Amesteci şi umpli guşa, apoi o coşi, o ungi cu 50 g unt şi o pui în tavă. Adaugi treptat apă sau zeamă de carne qu care stropeşti din când în când guşa.
O ţii la cuptor aproape o oră. O poţi consuma şi rece, dar nu uita să-i scoţi aţele cu care ai legat-o. La servire o stropesti cu sos de zahăr ars.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gusa de curcan umpluta