Carne in saramură
PrinteazaTai bucăţi din muşchi late cam de două degete. Din pulpă faci bucăţi nu prea mari, late de 2 degete (3-4 cm). Aşezi bucăţile într-un vas mai mare şi presari sare, în strat cam de 1 cm deasupra lor.
Iar aşezi un rând de carne de porc şi tot aşa, până termini cu un strat de sare. Le laşi de pe o zi pe alta, dar amestecând din când în când să se topească sarea.
Pe urma, aşezi carnea in borcane de 800 g sau de 1 kg, îndesând totul foarte bine.
Nu scurgi apa din borcane. Deasupra presari sare cam 1 lingură la fiecare borcan şi torni untură topită.
Laşi să se întărească untura, apoi legi borcanele sau le pui capac. înainte de a folosi carnea, o pui de seara la desărat, în apă călduţă şi tot schimbi apa.
Pofta buna!