Carne in saramură

Printeaza

Tai bucăţi din muşchi late cam de două degete. Din pulpă faci bucăţi nu prea mari, late de 2 degete (3-4 cm). Aşezi bucăţile într-un vas mai mare şi presari sare, în strat cam de 1 cm dea­supra lor.

Iar aşezi un rând de carne de porc şi tot aşa, până termini cu un strat de sare. Le laşi de pe o zi pe alta, dar amestecând din când în când să se topească sarea.

Pe urma, aşezi carnea in borcane de 800 g sau de 1 kg, înde­sând totul foarte bine.

Nu scurgi apa din borcane. Deasupra presari sare cam 1 lingură la fiecare borcan şi torni untură topită.

Laşi să se întărească untura, apoi legi borcanele sau le pui capac. înainte de a folosi carnea, o pui de seara la desărat, în apă călduţă şi tot schimbi apa.

Carne in saramură

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.