Tobă argeşeană
Printeaza
Pui la fiert bucăţi de came grasă, de la capul porcului, urechile, rinichii, limba, inima, fâşii de şorici. Fierbi totul doar pe jumătate şi adaugi 2-3 foi de dafin. Laşi să se răcească, apoi tai carnea felii.
Amesteci carnea într-un lighean şi adaugi 2-3 ceşti din zeama în care a fiert carnea. Potriveşti de sare şi piper, pui condimente speciale din comerţ. Umpli stomacul, aşezând bucăţile mai mari pe lungime, îl coşi la capete şi pui toba pentru 45-60 de minute la fiert, la foc mic.
Când este gata, o scoţi şi o aşezi pe un fund de lemn, deasupra pui altul, iar peste acesta o greutate ca să se preseze. Dacă vrei şi îţi place, o poţi pune pentru câteva ore şi la afumat.
Tobă argeşeană
Poftă bună!