Piersici caramelizate cu vin

Printeaza

Piersici caramelizate cu vin din: zahar granulat, apa, batond e vanilie, vin, unt, piersici si inghetata de vanilie.

Ingrediente:

  • 100 g de zahăr granulat sau tos
  • 3 linguri de apă
  • 1 baton de vanilie despicat
  • 100 ml de vin
  • 50 g de unt nesărat, moale
  • 8 piersici tari, dar coapte, fără sâmburi şi tăiate în sferturi
  • îngheţată de vanilie, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Piersici caramelizate cu vin: Puneţi la foc mic zahărul şi apa, într-o cratiţă cu fund gros (în care să încapă piersicile).

Când zahărul s-a dizolvat, măriţi flacăra şi aşteptaţi ca siropul să capete o nuanţă maro-caramel. Luaţi cratiţa de pe foc.

Adăugaţi seminţele de vanilie şi untul şi turnaţi vin santo.

Puneţi din nou cratiţa la foc mic şi amestecaţi siropul până când se subţiază. Adăugaţi piersicile şi lăsaţi-le pe foc câteva minute, până când se înmoaie uşor, fără a-şi pierde însă forma. Luaţi cratiţa de pe foc.

Impărţiţi piersicile şi siropul în boluri şi aşezaţi deasupra fiecăruia câte o lingură mare de îngheţată de vanilie foarte rece.

Serviţi imediat.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.