Taitei cu carne de vita si ciuperci din: carne de vita, otet, zahar, sos de soia, ulei, ciuperci, ceapa verde, fasole, taietei, chilli, caju. Ingrediente: 2×220 g carne pentru friptura 50 ml otet de vin roşu 50 g zahăr 3 linguri sos de soia 1 lingură ulei de floarea soarelui 300 g amestec de ciuperci, tăiate felii […]
Tăiţei prăjiţi cu carne de vită
PrinteazaGustul foarte iute, specific preparatelor culinare din Sichuan este dat de boabele de piper din această provincie chineză. Aceste boabe mici, uscate, de culoare maro-roşcat, au un gust diferit fata de cel al ardeilor iuţi sau al piperului negru obişnuit.
De asemenea, tehnicile de pregătire a alimentelor sunt diferite de cele din alte provincii ale Chinei.
In Sichuan alimentele se usucă prin prăjire în puţin ulei, se fierb în foarte puţin lichid sau se prăjesc foarte rapid.
Carnea de vită, care se găseşte din abundenţă în această regiune, este de obicei prăjită până se usucă, apoi fiarttâ.
Mai întâi, carnea se taie în fâşii subţiri, se pume într-un vas şi se amestecă cu foarte puţin ulei, până se usucă de tot.
Ingredientele foloisite pentru asezonarea mâncării, inclusiv piperul de Sichuan, se adaugă la sfârşilt.
Există şi o variarntă cantoneză a acestei metode de preparrare a alimantelor, originară din oraşul Guangzhhou.
Aici, fâşiile de carne de vită se amesteca cu tăiţei hofun. Aroma caracteristică a acestei mancări se formează prin prăjirea cărnii într-un wok, la temperatură foarte mare, până . când este puţin arsă şi uscată.
La final, mâncarea este destul de grasă, dar plină de savoare.
Tăiţei prăjiţi cu carne de vită
Pofta buna!
poate iti place si:
Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume
Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume din: taitei chinezesti (noodles), ulei susan, ulei, usturoi, ghimbir, morcovi, dovlecel, carne de vită, sos de soia, zahar brun, sare. Ingrediente: 1 pachet taitei chinezesti (noodles) 1 linguriţă ulei susan 1 lingură ulei 4 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ghimbir răzuit 2 morcovi 1 dovlecel 500 g carne de vită, tăiată fâşii […]
Tăiţei de orez cu carne de vită
Tăiţei de orez cu carne de vită din: pulpa de vita, ulei de floarea soarelui, sos de peste, praf de chilli, boia dulce, usturoi, rosii, pasta de crevete, lemongrass, ceapa, scortisoara, taitei de orez, ceapa verde, cotlete de porc, oase de porc. Ingrediente: 500 g pulpa de vita ulei de floarea soarelui sos de peste […]
Pofta buna!