Sos pentru paste

Printeaza

O reteta de sos pentru paste din: ciuperci, sepie, scoici, midii, cozi de creveti, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, unt, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Sos pentru paste

  • 200 g ciuperci mixte
  • 1 sepie medie
  • 10 scoici
  • 10 midii
  • 6-8 cozi de creveti
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei iute rosu
  • unt
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală de mai multe ori midiile sub jet de apă, apoi lasă-le într-un vas cu apă rece ca să elimine nisipul din interior. Spală şi răzuieşte cochiliile scoicilor, eliminând şi fila­mentul din interior. Taie sepia fâşii şi decortichează creveţii.

Spală, curăţă bine şi taie ciupercile cubuleţe. Curăţă 1 căţel de usturoi, scoate-i germenele din interior, toacă-1 mărunt şi căleşte-1 într-o cratiţă cu unt, împreună cu arde­iul iute. Adaugă fâşiile de sepie şi înăbuşă-le puţin.

Intre timp, pune midiile şi scoicile într-o tigaie cu pu­ţin ulei, aşază deasupra un capac şi lasă-le pe foc mic până când se desfac, apoi scoate carnea din cochilii. Filtrează lichidul lăsat şi toarnă-1 peste sepii. Adaugă creveţii, carnea moluştelor şi presară-le cu pătrunjel tocat.

Căleşte ciupercile într-o tigaie neaderentă cu puţin ulei şi celălalt căţel de usturoi zdrobit, apoi pune-le peste fructele de mare, amestecă bine şi potriveşte gustul cu sare şi piper. Foloseşte sosul obţinut pentru condimentarea pas­telor din grâu dur.

Sos pentru paste

Sos pentru paste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.