Supă de crustacee
PrinteazaO reteta de supa de crustacee din: creveti, telina, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei de masline extravirgin, ulei de masline extravirgin, vin alb, rosie, piper si sare.
- 300 g capete si carapace de creveti (sau alte crustacee)
- 2 tije de telina
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- cateva fire de patrunjel
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 pahar vin alb
- 1 rosie
- 3 boabe de piper negru
- sare
Mod de preparare:
Curăţă morcovii, tijele de ţelină şi ceapa şi taie-le cubu- leţe.
Căleşte-le într-o cratiţă cu ulei încins împreună cu boabele de piper.
Adaugă resturile de crustacee şi prăjeşte-le împreună 3 minute, turnând apoi vinul.
Lasă-l să se evapore, apoi toarnă apă rece cât să le acopere.
Când dă din nou în clocot, adaugă roşia tăiată bucăţi şi pătrunjelul întreg. Fierbe totul 30 de minute, adăugând puţină sare.
Când lichidul a scăzut cu 1/3, pasează totul printr-o strecurătoare.
Pune-l la fiert ca să mai scadă şi foloseşte supa obţinută ca bază pentru sosuri de peşte.
Dacă laşi supa mai subţire, poţi fierbe direct în ea diverse paste.
Supă de crustacee
Pofta buna!