Cremă cu rubarbă, trandafir şi petale

Printeaza

O reteta de crema de rubaba, trandafir si petale din: rubarba, zahar fin, suc de lamaie, smantana, apa de trandafir, smantana, pastaie de vanilie, galbenusuri, albus, petale de trandafir si zahar fin. Toate petalele de trandafir sunt comestibile, dar ai grijă să le alegi pe cale care n-au fost stropite cu pesticide sau alte chimicale. Trandafirul sălbatic (Rosa canina) are flori roz-bombon pe toată perioada primăverii târzii şi a verii. Mai târziu, planta produce măceşe, care se folosesc în gemuri şi în sosuri.

Ingrediente:Cremă cu rubarbă, trandafir şi petale

  • 750 g de rubarba, taiata in bucati de 5 cm
  • 150 g de zahar fin, plus extra dupa gust
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita apa de trandafir
  • 500 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 pastaie de vanilie, sectionata pe lungime, se semintele scoare
  • 6 galbenusuri mari

pentru petale de trandafir:

  • 1 albus
  • 100 g petale de trandafir salbatic
  • 140 g zahar fin

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, se pun rubarba, 50g de zahăr, sucul de lămâie, apa de trandafir şi două linguri de apă. Se fierb la foc min 10-15 minute până ce rubara s-a înmuiat. Se mai lasă pe foc, amestecând uşor, până se obţine un sos gros. Se adaugă zahăr după gust, dar trebuie să -ămână un pic acrişor. Se lasă la răcit. Se pune în şase ramekins (vase mici termorezistente) şi se bagă la frigider.

Intr-o crăticioară, se încălzesc smântână, păstaia şi seminţele de venilie. Se ia de pe foc înainte să dea în clocot şi se lasă să se infuzeze cinci minute. Se scoate păstaia.

Intr-un bol mare, se bat gălbenuşurile şi zahărul rămas până se obţine un amestec pal. în timp ce mixerul fureţionează, se toarnă smântână fierbinte. Se bate bine, apoi se strecoară printr-o sită într-un recipient curat. Se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se încinge cuptorul la 140° C/gaz 1.

Se scot ramekins din frigider şi se toarnă crema de ou peste rubarbă. Se pun vasele într-o tavă largă şi adâncă şi se toarnă atâta apă cât să ajungă la jumătate din înălţimea vaselor. Se pune tava în mijlocul cuptorului şi se lasă 30 de minute, până când crema aproape s-a închegat. Se scot vasele din tavă şi se răcesc la frigider cel puţin două ore sau peste noapte.

Pentru petalele zaharisite, se amestecă albuşul cu trei linguri de apă. Folosind o pensulă fină, se ung petalele cu mixul de albuş, apoi se presară zahăr. Se pun pe tăvi tapetate cu hârtie de copt şi se lasă într-un loc călduţ. Sau, după ce s-a terminat de copt desertul, se pun tăvile în cuptorul cald, cu uşa deschisă.

Se lasă peste noapte sau până ce s-au uscat complet. Se pot ţine, într-un recipient închis ermetic, timp de câteva săptămâni. Se serveşte desertul presărat cu petale zaharisite.

Cremă cu rubarbă, trandafir şi petale

Cremă cu rubarbă, trandafir şi petale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.