Sos pesto genovez
PrinteazaO reteta de sos pesto genovez din: frunze de busuioc, usturoi, branza afumata, parmezan, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa.
- 25-40 frunze de busuioc
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri branza afumata
- 2 linguri parmezan ras
- 8 linguri ulei de masline extravirgin
- sare grunoasa
Mod de preparare:
Zdrobeşte în mojar frunzele de busuioc (spălate şi zvânta- te), sarea grunjoasă şi usturoiul curăţat. Când toate ingredientele sunt bine mărunţite, adaugă brânzeturile rase şi continuă să lucrezi compoziţia cu o spatulă din lemn, frecând-o de pereţii mojarului.
Când compoziţia este omogenă, adaugă uleiul de măsline, turnat încet în fir subţire, amestecând continuu până când obţii o cremă omogenă.