Salată cu porumb dulce şi cereale integrale

Printeaza

Salata cu porumb dulce si cereale integrale din: cereale, apa, frunza de dafin, porumb, ulei de floarea soarelui, ardei, nuci, ciuperci, castravete, menta, ou, mustar de dijon, coaja de portocale, suc de portocale, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper.

Cerealele integrale au o dulceaţă distinctă şi o consistentă uşor lipicioasă. în această retetă sunt amestecate cu boabe de porumb copt la grătar, nuci prăjite si legume crocante şi amestecate cu un dressing de portocale.

Ingrediente:

  • 300 g cereale integrale prefierte
  • 900 ml apa clocotita
  • 1 frunza de dafin
  • 2 stiuleti de porumb curatati de frunze si de matase
  • 1/2 lingura ulei de floarea soarelui
  • 70 g nuci tocate mai mare
  • 1 ardei rosu curatat de seminte si taiat cubulete
  • 115 g ciuperci albe taiate felii
  • 1/2 castravete taiat bucati mici
  • 1 lingura menta verde tocata
  • 1 ou fiert tare si taiat felii
  • crengute de menta verde pentru ornat

pentru dressing:

  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 1/2 lingurita coaja de portocala rasa fin
  • 1 lingura suc de portocale
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura ulei de nuca
  • piper dupa gust

 

Mod de preparare:

pun cerealele integrale într-o cratiţă de dimensiuni medii şi se adaugă apa clocotită şi frunza de dafin.

fierbe la foc mic 15-20 de minute sau până când cerealele s-au înmuiat şi tot lichidul a fost absorbit. aruncă frunza de dafin şi se pun cerealele într-un castron.

încinge grătarul din cuptor la mediu-maxim. ung ştiuleţii de porumb cu ulei de floarea-soarelui, apoi se pun sub grătar pe un suport de sârmă.

frig, întorcându-i de mai multe ori, 10 minute sau până când boabele s-au înmuiat şi pe alocuri s-au înnegrit. lasă deoparte să se răcească puţin.

Intre timp se întind nucile într-o tavă tapetată cu hârtie.  pune tava sub grătar şi se prăjesc 2-3 minute, întorcându-le des şi supraveghindu-le tot timpul, pentru că se ard foarte uşor.

lasă deoparte. După ce porumbul s-a răcit suficient, se desprind boabele de pe cocean cu ajutorul unui cuţit ascuţit. pun peste cereale.

Pentru dressing, se amestecă muştarul, coaja şi sucul de portocală şi uleiul de floarea-soarelui şi cel de nuci. presară piper după gust.

stropeşte amestecul de cereale cu dressing şi se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet.

adaugă ardeiul roşu, ciupercile, castravetele, menta şi nucile prăjite peste cereale şi se amestecă atent. serveşte salata la temperatura camerei, ornată cu feliuţe de ou fiert şi cu crenguţe de mentă.

Salată cu porumb dulce şi cereale integrale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.