Sos bolognez

Printeaza

O reteta de sos bolognez din: rosii, pulpa de porc, pulpa de vita, kaizer, supa de legume, unt, morcov, ceapa, telina, vin rosu, pasta concentrata de rosii, sare si piper.

Ingrediente:Sos bolognez

  • 250 g rosii
  • 100 g pulpa de porc
  • 100 g pulpa de vita
  • 80 g kaizer
  • 400 ml supa concentrata de legume
  • 50 g unt
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingurita pasta concentrata de rosii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Trece carnea de porc şi de vită prin maşina de tocat, apoi toacă mărunt, cu cuţitul, kaizerul, morcovul, ceapa şi ţelina. Căleşte legumele şi kaizerul în unt, la foc mic şi, după circa 15 minute, adaugă carnea tocată.

Toarnă 1/2 pahar de vin roşu, ţine pe foc până când acesta se evaporă, apoi adaugă 1 polonic de supă. Fierbe până când aceasta se absoarbe complet, apoi adaugă încă 1 polonic, concentratul de roşii şi vinul rămas.

Sărează şi piperează după gust şi toarnă încă puţină supă dacă mai este nevoie, adaugă apoi roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe, tocate mărunt. Fierbe totul circa o oră, adăugând din când în când câte puţină supă, pe măsură ce sosul scade.

Serveşte sosul cu paste, lasagne şi cu diverse produse de patiserie sărate. Reţeta clasică de lasagna prevede ca aceasta să fie preparată din foi de aluat cu ouă şi spanac, umplute cu sos bechamel, parmezan şi, evident, sos bolognez.

Sos bolognez

Sos bolognez

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.