Supă de creson
PrinteazaO reteta de supa de creson din: cartofi, fenicul, usturoi, unt, supa, creson, smantana, sare, piper si nucsoara.
- 500 g cartofi albi
- 1 bulb de fenicul
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură unt
- cca 750 ml supă
- 2 mâini de creson
- 100 g smântână
- sare
- piper
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cu- buleţe. Se spală bulbul de fenicul, se taie în jumătate şi se îndepărtează cotorul, apoi se toacă toată leguma de fenicul. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi se căleşte în unt încins, împreună cu feniculul, apoi se stinge cu supă.
Se adaugă cartofii la supă şi se condimentează; se lasă să fiarbă totul la foc moale aproximativ 15 min. Se spală cresonul, se lasă să se scurgă, se toacă şi se adaugă la supă. Se pasează cu mixerul, se adaugă smântână şi se lasă puţin la foc moale. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. La sfârşit se poate orna cu frunzuliţe de fenicul.
Supă de creson
Pofta buna!