Salată cu mere şi curmale

Printeaza

Salata cu mere si curmale din: alune, mere, curmale, ardei gras, telina, struguri, andive, iaurt, maioneza, suc de lamaie, zahar tos, sare si piper.

Ingrediente:

  • 55 g alune tocate
  • 2 mere de desert cu coaja verde curatate si tocate grosier
  • 170 g curmale proaspete curatate de samburi si tocate grosier
  • 1 ardei gras rosu curatat si tocat
  • 2 tije de telina feliate
  • 115 g struguri albi fara seminte, cu boabele taiate in jumatate, daca sunt mari
  • 2 andive albe sau rosii
  • 2 linguri patrunjel verde tocat (optional)

Dressing de iaurt:

  • 150 g iaurt cu continut scazut de grasimi
  • 4 linguri maioneza
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita zahar tos
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

pun alunele intr-o tigaita, fara ulei, si se prajesc la foc mediu, amestecand pana isi dezvolta aroma. transfera intr-un castron si se pun deoparte.

Pentru a prepara dressingul, se pun intr-un castron mare iaurtul, maioneza, sucul de lamaie si zaharul; se adauga apoi sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine.

adauga in castron merele si se amesteca bine cu sosul. adauga apoi curmalele, ardeiul gras, telina si strugurii si se amesteca.

separa frunzele andivelor si se indeparteaza partea tare, de la baza lor. Se feliaza partea inferioara a frunzelor si se adauga la salata.

cladeste salata pe o farfurie mare sau pe un platou adanc, si se aranjeaza varfurile frunzelor de andive pe marginea vasului. presara cu alunele prajite si cu patrunjel, daca se foloseste.

 

Salată cu mere şi curmale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.