Salată de paste cu salsa de castraveţi

Printeaza

Salata de paste cu salsa de castraveti din: paste, patrunjel, menta, ceapa verde, tarhon verde, roii, piper, iaurt, avocado, telina, ardei, castravete, nasturel si mar.

Ingrediente:

  • 225 g paste in forma de scoici sau alte paste concave
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 4 linguri menta verde tocata
  • 4 linguri codite de ceapa verde maruntite
  • 2 linguri frunze de tarhon verde
  • 4 rosii curatate de pielita si de seminte si tocate
  • piper dupa gust
  • 200 g iaurt degresat
  • 1 avocado
  • crengute de menta verde pentru ornat

salsa:

  • 4 cozi de telina tocate fin
  • 1 ardei verde, curatat de seminte si tocat fin
  • 0.5 castravete taiat cubulete
  • 4 fire de ceapa verde tocate fin
  • coaja rasa de la 1 lamaie verde (optional)
  • 50 g nasturel tocat mai mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 mar de desert mai tare

 

Mod de preparare:

fierb pastele in apa clocotita conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se amesteca patrunjelul, menta, coditele de ceapa verde si tarhonul cu rosiile intr-un castron suficient de mare ca sa incapa in el si pastele.

potriveste de gust si apoi se adauga iaurtul.

scurg bine pastele, scuturandu-le intr-o strecuratoare pentru a nu ramane nici un pic de apa in ele.

adauga pastele fierbinti peste dressing si se amesteca bine cu ajutorul unei linguri mari. acopera si se lasa sa se raceasca putin. (Sau se lasa sa se raceasca complet, apoi se dau la rece 1 ora.)

Intre timp se amesteca pentru salsa telina, ardeiul verde, castravetele si ceapa verde. adauga coaja de lamaie verde, optional, si nasturelul. Se acopera si se lasa deoparte.

Cu putin timp inainte de a se servi, se amesteca uleiul cu salsa si se presara piper dupa gust. taie merele in sferturi, se scot cotoarele si se taie cubulete foarte mici fara a le descoji. Se pun in salsa si se amesteca bine.

taie avocado in doua si se scoate samburele, apoi se taie pe lungime in sferturi si se curata de coaja. taie cubulete si se adauga in salata de paste.

serveste salsa de castravete ca garnitura la paste, pentru ca fiecare sa se poata servi in voie. (Pastele fierbinti absorb dressingul de iaurt si apoi se usuca pe masura ce se racesc, deci salsa de castravete este un fel de al doilea dressing.)

orneaza pastele cu crengute de menta inainte de a se servi.

Salată de paste cu salsa de castraveţi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.