Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana
PrinteazaO reteta de prajitura la tava cu visine si glazura de smantana din: faina, drojdie, zahar, sare, coaja de lamaie, lapte, unt, ou, visine, smantana si zahar.
blat de cozonac:
- 375 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 50 g zahar
- 1 praf sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 175 ml lapte
- 75 g unt
- 1 ou
- 1 kg visine (proaspete, congelate sau din compot)
glazura de smantana:
- 250 g smantana dlce
- 150 g smantana fermentata
- 3 oua
- 75 g zahar
Mod de preparare:
Se prepară aluatul de cozonac: se amestecă făina cu drojdie uscată, zahăr, sare şi coajă de lămâie rasă. Se încălzeşte laptele într-o crăticioară şi se adaugă untul; se lasă să se topească. Se adaugă oul şi se înglobează. Se adaugă la amestecul de făină şi se frământă aluatul cu mixerul.
Se acoperă cu un prosop textil curat şi se lasă să crească cca 20 min. la căldură. Se pregătesc şi se curăţă vişinele. Se mai frământă aluatul puţin. Se unge sau se tapetează cu hârtie de copt tava cuptorului. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază în tavă; deasupra se repartizează uniform vişinele şi se mai lasă să crească cca 20 min.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se prepară glazura, din smântână dulce, smântână fermentată, ouă şi zahăr. Se toarnă peste vişine şi se coace 40-45 min.
Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana
Pofta buna!