Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana

Printeaza

O reteta de prajitura la tava cu visine si glazura de smantana din: faina, drojdie, zahar, sare, coaja de lamaie, lapte, unt, ou, visine, smantana si zahar.

Ingrediente:Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana

blat de cozonac:

  • 375 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 175 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • 1 kg visine (proaspete, congelate sau din compot)

glazura de smantana:

  • 250 g smantana dlce
  • 150 g smantana fermentata
  • 3 oua
  • 75 g zahar

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul de cozonac: se amestecă făina cu drojdie uscată, zahăr, sare şi coajă de lămâie rasă. Se încăl­zeşte laptele într-o crăticioară şi se adaugă untul; se lasă să se topească. Se adaugă oul şi se înglobează. Se adaugă la amestecul de făină şi se frământă aluatul cu mixerul.

Se acoperă cu un prosop textil curat şi se lasă să crească cca 20 min. la căldură. Se pregătesc şi se curăţă vişinele. Se mai frământă aluatul puţin. Se unge sau se tapetează cu hârtie de copt tava cuptorului. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază în tavă; deasupra se repartizează uniform vişinele şi se mai lasă să crească cca 20 min.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se prepară glazura, din smântână dulce, smântână fermentată, ouă şi zahăr. Se toarnă pes­te vişine şi se coace 40-45 min.

Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana

Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.