Tort de biscuiti cu mere

Printeaza

Tort de biscuiti cu mere

Ingrediente:Tort de biscuiti cu mere

  • 1 kg biscuiţi simpli
  • 1 kg mere
  • 2 plicuri praf budincă de vanilie
  • 1 cană zahăr
  • scorţişoară
  • esenţă de rom
  • frişcă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cureţi merele de coajă şi sâmburi, le tai în patru şi le pui la fiert în apă cu zahăr. După ce au fiert, le scurgi de apă şi le pasezi ca pentru piure, apoi le pui din nou la fiert, adaugi şi praful de budincă şi scorţişoară. Fierbi 5 minute.

Tapetezi o tavă cu biscuiţi, având grijă să acoperi toată suprafaţa, îi înmoi cu siropul de la mere amestecat cu esenţa de rom, aşezi merele fierte cu budinca, pui din nou un strat de biscuiţi şi iar mere.

Ultimul strat trebuie să fie din bis­cuiţi. Ornezi cu friscă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.