Tortilla cu ceapă caramelizată
PrinteazaO reteta de tortilla cu ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de masline, cartofi si oua.
- 2 cepe mari, taiate pe jumatate si feliate
- 5 linguri ulei de masline
- 800 g de cartofi, decojiti si taiati in felii cu grosimea de 2,5 cm
- 6 oua mari
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie largă şi se sotează ceapa. Se lasă la foc mic timp de 20 de minute sau până devine aurie şi caramelizată.
Se amestecă feliile de cartofi cu trei linguri de ulei şi se asezonează. Se aşază într-o tavă mare sau în două tăvi mai mici şi se dau la cuptor 15 minute, până se înmoaie, fără să se rumenească.
Se bat ouăle într-un bol mare şi se asezonează. Când sunt gata cartofii şi ceapa, se amestecă împreună cu ouăle. Se încălzeşte uleiul rămas într-o tigaie cu diametrul de 20cm şi apoi se adaugă compoziţia. Se lasă pe foc mic 20-25 de minute.
Când aproape s-au închegat ouăle, se întoarce tortilla pe cealaltă parte: se aşază o farfurie peste tigaie, se întoarce, apoi se lasă tortilla să alunece înapoi în tigaie. Se mai lasă pe foc trei-patru minute. Dacă nu crezi că poţi să întorci tortilla, foloseşte o tigaie rezistentă la cuptor şi aşaz-o sub grill câteva minute, până se rumeneşte. Se serveşte caldă sau la temperatua camerei, tăiată în felii.
Tortilla cu ceapă caramelizată
Pofta buna!