Sparanghel şi mazăre călite cu susan
PrinteazaO reteta de Sparanghel şi mazăre călite cu susan din: seminte de susan, sparanghel, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi si mazare.
- 2 lingurite seminte de susan
- 550 g sparanghel
- 1 lingurita ulei de masline
- 115 g ceapa rosie tocata fin
- 1 catel de usturoi taiat in felii
- 140 g mazare congelata
Mod de preparare:
Se prăjesc seminţele de susan într-o tigaie mică, la foc mic, amestecând des 3 minute sau până când capătă o culoare aurie. Se aşază pe o farfurie. Se taie tijele de sparanghel pe diagonală în bucăţi de 5 cm lungime. Se unge o tigaie mare teflonată cu o linguriţă de ulei de măsline şi se încinge la foc potrivit.
Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând 5 minute sau până când ceapa s-a înmuiat. Se adaugă sparanghelul şi mazărea şi se călesc amestecând des 5 minute sau până când sparanghelul s-a înmuiat puţin, iar mazărea este fierbinte.
Se presară seminţele de susan peste sparanghel şi mazăre şi se amestecă bine.
Sparanghel şi mazăre călite cu susan
Pofta buna!