Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară
PrinteazaO reteta de sos de ananas cu portocale si scortisoara din: ananas, portocale, scortisoara, zahar si lichior.
- 1/2 ananas
- 2 portocale zemoase
- 2 batoane de scortisoara
- 2 linguri zahar
- 30 ml lichior Grand Marnier
Mod de preparare:
Stoarce portocalele şi strecoară zeama, toarn-o într-o crăticioară şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc şi încălzeşte lichidul până când se dizolvă zahărul, apoi opreşte focul, adaugă batoanele de scorţişoară şi lasă-le să se infuzeze.
Curăţă ananasul de coajă şi taie-1 în bucăţi măricele, pune-le în zeama de portocale călduţă şi aromatizează cu lichiorul. Lasă compoziţia să se marineze 3-4 ore în frigider, scoate scorţişoara, transfer-o în vasul blenderului şi mixeaz-o până când obţii un amestec cremos. Serveşte sosul înghetat sau cu salate de fructe.
Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară
Pofta buna!