Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben

Printeaza

Salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola.

Ingrediente:

  • 250 g file de ton, bucată întreagă
  • 40 g zahăr de trestie
  • 20 g zahăr tos
  • 1 legătură de ierburi aromatice (cimbrişor, dafin, rozmarin, mirt, salvie)
  • 4 roşii coapte
  • 1 pepene galben
  • 1 dl ulei extravirgin de măsline
  • 160 g sare de mare naturală (nici fină, nici grunjoasă)
  • 8 frunze de rucola sălbatică

 

Mod de preparare:

Faceţi o incizie în cruce pe roşii, cufundaţi-le în apă clocotită câteva secunde, scoateţi-le cu o spumieră, curăţaţi-le de pieliţă, tăiaţi-le în sferturi şi scoateţi-le seminţele.

Puneţi roşiile pe o tavă tapetată cu hârtie de cuptor, potriviţi de sare, presăraţi-le cu zahărul tos, stropiţi-le cu ulei şi lăsaţi-le să se usuce în cuptor cam 1 oră la 100°C (120°C la cuptorul domestic).

Amestecaţi zahărul de trestie cu sare şi cu ier­burile aromatice tocate şi ungeţi tonul cu această compoziţie, pe toate părţile. Lăsaţi-l la frigider la marinat 1 oră. Scoateţi tonul din marinată, spălaţi-l, uscaţi-l şi tăiaţi-l felii subţiri.

Tăiaţi pepenele galben pe jumătate, scoateţi-i sâmburii şi curăţaţi-l de coajă.

Tăiaţi-l după aceea feliuţe foarte subţiri şi aşezaţi feliile una câte una pe farfurii, adăugaţi roşiile confiate, felioarele de ton şi frunzele de rucola, ase­zonaţi cu uleiul din tava în care s-au uscat roşiile în cuptor şi serviţi.

 

Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.