Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben
PrinteazaSalata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola.
Ingrediente:
- 250 g file de ton, bucată întreagă
- 40 g zahăr de trestie
- 20 g zahăr tos
- 1 legătură de ierburi aromatice (cimbrişor, dafin, rozmarin, mirt, salvie)
- 4 roşii coapte
- 1 pepene galben
- 1 dl ulei extravirgin de măsline
- 160 g sare de mare naturală (nici fină, nici grunjoasă)
- 8 frunze de rucola sălbatică
Mod de preparare:
Faceţi o incizie în cruce pe roşii, cufundaţi-le în apă clocotită câteva secunde, scoateţi-le cu o spumieră, curăţaţi-le de pieliţă, tăiaţi-le în sferturi şi scoateţi-le seminţele.
Puneţi roşiile pe o tavă tapetată cu hârtie de cuptor, potriviţi de sare, presăraţi-le cu zahărul tos, stropiţi-le cu ulei şi lăsaţi-le să se usuce în cuptor cam 1 oră la 100°C (120°C la cuptorul domestic).
Amestecaţi zahărul de trestie cu sare şi cu ierburile aromatice tocate şi ungeţi tonul cu această compoziţie, pe toate părţile. Lăsaţi-l la frigider la marinat 1 oră. Scoateţi tonul din marinată, spălaţi-l, uscaţi-l şi tăiaţi-l felii subţiri.
Tăiaţi pepenele galben pe jumătate, scoateţi-i sâmburii şi curăţaţi-l de coajă.
Tăiaţi-l după aceea feliuţe foarte subţiri şi aşezaţi feliile una câte una pe farfurii, adăugaţi roşiile confiate, felioarele de ton şi frunzele de rucola, asezonaţi cu uleiul din tava în care s-au uscat roşiile în cuptor şi serviţi.
Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben
Pofta buna!