Ardei iuţi umpluţi
PrinteazaO reteta de ardei iuti umpluti din: ardei iuti, fileuri de ansoa, usturoi, ton in ulei, capere, ulei de masline, oregano, sare, piper si otet.
- 12 ardei iuti rosii, rotunzi (proaspeti)
- 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva)
- 1 catel de usturoi
- 180 g ton in ulei (conserva)
- 5-6 capere desarate
- 200 ml ulei de masline extravirgin
- oregano
- patrunjel
- sare
- piper
- otet
Mod de preparare:
Pune-ţi mănuşi chirurgicale şi curăţă ardeii iuţi de cotoare şi de seminţe. Incălzeşte într-o cratiţă apă amestecată cu oţet şi cu puţină sare, pune ardeii şi fierbe-i circa 5 minute (nu trebuie să se înmoaie prea tare); scoate-i, scurge-i şi pune-i într-un vas cu apă cu gheaţă.
Pune în vasul blenderului tonul, caperele, fileurile de anşoa, usturoiul, puţin oregano şi pătrunjel şi mixează-le bine. Potriveşte gustul de sare şi piper şi umple ardeii cu această compoziţie.
Aşază-i într-un borcan, acoperă-i cu ulei şi închide borcanul, apoi sterilizează conserva fierbând borcanul într-un vas cu apă timp de 30 de minute. Lasă-l să se răcească în apa în care a fiert. Lasă ardeii să se marineze 2 săptămâni înainte de a-i consuma. Poţi folosi uleiul din conservă pentru condimentarea pastelor uscate.
Ardei iuţi umpluţi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ardei iuti umpluti cu branza la borcan
- ardei iuti umpluti cu branza