Rasol in sos cu rozmarin
PrinteazaO reteta de rasol in sos cu rozmarin din: rasol de vita, unt, vin rosu, ciuperci, rozmarin, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, pasta de ardei iute, usturoi, pasta de tomate si paine.
- 800 g rasol de vită alb fără os
- 100 g unt
- 200 ml vin roşu
- 400 g ciuperci
- 1-2 crenguţe rozmarin
- sare grunjoasă
- piper
- ulei de măsline
- o linguriţă pastă de ardei iute
- 2-3 căţei usturoi
- 2 linguri pastă de tomate
- o baghetă pâine
Mod de preparare:
Se feliază rasolul şi se unge cu unt. Se presară sare, piper, usturoi şi se stropeşte cu vin. Se acoperă cu o cană de apă fiartă şi se fierbe la foc mediu. Se curăţă ciupercile, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc până scade sucul propriu.
Se amestecă rasolul fiert cu ciupercile, se adaugă pasta de ardei, pasta de tomate şi rozmarin şi se mai dă la cuptor. Se taie bagheta, se unge cu usturoi, ulei si sare si se da 10 minute la cuptor. Rasolul in sos dulce-picant se serveste cu paine aromata.
Rasol in sos cu rozmarin
Pofta buna!