Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura
Printeaza- Cirese fără sâmburi
- Zmeură
- 1/4 ceasca de zahar vanilat
- 1/4 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita de amidon de porumb
- sucul de 1/2 lamaie
- 1 ou
Ingrediente pentru tarta:
- 1, 3/4 cani faina
- unt nesărat
- 1 galbenus de ou
- 1 lingură de zahăr
- un vârf de cuţit de sare
- Apă rece
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul. Cerne faina, zahăr şi sare. Puneţi amestecul într-un procesor de alimente şi pulseaza de câteva ori, doar pentru a combina. Adăugaţi untul şi pulsati până când amestecul seamănă cu pesmetul. Adaugati gălbenuşul de ou şi 2 linguriţe de apă şi pulsati până când aluatul devine omogen. Aluatul se scoate din procesor, se pune pe o bucata de folie de plastic, se impatureste si se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Intr-o tigaie adaugati toate ingredientele pentru umplutura si amestecati bine cu o lingura de lemn. Gatiti pentru aproximativ 10 până la 15 minute, amestecand ocazional. Lasati sa se raceasca complet.
Împărţiţi aluatul in 2 parti. Puneti cate o jumătate din umplutura în centrul fiecarei bucati de aluat si indoiti marginile spre centru, astfel incat sa nu iasa umplutura. Infasurati tartele cu folie de plastic si le dati la rece pentru o ora. Inainte de a le baga in cuptor, ungeti fiecare tarta cu ou si presarati zahar.Coaceţi-le pentru aproximativ 30 de 35 minute sau pana se rumenesc.
Nu prea ma incanta tarta asta