Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir
PrinteazaO reteta de dulceata de fructe uscate cu ghimbir din: fructe uscate, zahar brun, ghimbir si lamaie.
- 450 g fructe uscate mixte (caise, prue, smochine, curmale)
- 300 g zahar brun
- 100 g ghimbir proaspat
- 1,2 l apa
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Pune fructele uscate într-un vas cu apă şi lasă-le la înmuiat peste noapte. Răstoarnă-le apoi într-o cratiţă mare împreună cu apa în care s-au înmuiat şi fierbe-le, la foc mic, 25-30 de minute. Adaugă apoi zeama de lămâie, zahărul brun şi ghimbirul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe.
Amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Lasă totul să fiarbă timp de 15-20 de minute după ce începe să clocotească, înlăturând spuma cu o paletă pe măsură ce se formează.
Ia vasul de pe foc şi, în timp ce dulceaţa se răceşte, pregăteşte borcanele spălându-Ie cu apă şi detergent şi uscân- du-le bine. Umple borcanele cu dulceaţă, închide-le ermetic şi sterilizează-le prin fierbere. în afară de consumarea ei ca atare, o poţi servi ca garnitură originală la preparate pe bază de carne de porc sau de raţă.
Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir
Pofta buna!