Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

Printeaza

O reteta de dulceata de fructe uscate cu ghimbir din: fructe uscate, zahar brun, ghimbir si lamaie.

Ingrediente:Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

  • 450 g fructe uscate mixte (caise, prue, smochine, curmale)
  • 300 g zahar brun
  • 100 g ghimbir proaspat
  • 1,2 l apa
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Pune fructele uscate într-un vas cu apă şi lasă-le la înmu­iat peste noapte. Răstoarnă-le apoi într-o cratiţă mare împreună cu apa în care s-au înmuiat şi fierbe-le, la foc mic, 25-30 de minu­te. Adaugă apoi zeama de lămâie, zahărul brun şi ghimbirul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe.

Amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Lasă totul să fiarbă timp de 15-20 de minute după ce începe să clocotească, înlăturând spuma cu o paletă pe măsură ce se formează.

Ia vasul de pe foc şi, în timp ce dulceaţa se răceşte, pre­găteşte borcanele spălându-Ie cu apă şi detergent şi uscân- du-le bine. Umple borcanele cu dulceaţă, închide-le ermetic şi sterilizează-le prin fierbere. în afară de consumarea ei ca atare, o poţi servi ca garnitură originală la preparate pe bază de carne de porc sau de raţă.

Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir


Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.