Ciorbă de lobodă
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de loboda din: ceapa, morcov, telina, ulei, loboda, orez, oua, otet, tarhon, patrunjel, sare, piper si faina.
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina
- 4 linguri ulei
- 8 legaturi loboda
- 2 linguri orez
- 3 oua
- 2 linguri otet
- 1 legatura tarhon
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- faina
Mod de preparare:
Cureţi rădăcinoasele şi verdeaţa, le speli, le toci, iar ceapa o înăbuşi în ulei şi puţină apă. Stingi apoi cu apă fierbinte, adaugi loboda, ceapa verde şi orezul. După ce au fiert, separat, baţi gălbenuşurile cu făina, smântână, sare şi 3 linguri de ciorbă rece.
Fierbi verdeaţa 10 minute, reduci focul şi dregi ciorba cu amestecul de gălbenuşuri. Condimentezi cu sare şi piper, torni oţet, presari tarhon şi pătrunjel tocat.
Ciorbă de lobodă
Pofta buna!