Borş cu perişoare din dovlecei
PrinteazaO reteta de bors cu perisoare din dovlecei din: morcovi, radacina de patrunjel, ardei, ceapa, bors, patrunjel, dovlecel, oua, branza dulce, gris, marar si sare.
- 2-3 morcovi
- 1 radacina de patrunjel sau pastarnac
- 1 ardei
- 1 ceapa
- 3 rosii
- 400 ml bors
- 1 legatura patrunjel
pentru perisoare:
- 1 dovlecel mic
- 2 oua
- 200 g branza dulce
- 5 linguri gris
- 1 legatura marar
- sare
Mod de preparare:
Curet si speli legumele, apoi le tai dupa preferinta. Pui la fiert morcovii şi rădăcina de pătrunjel în 2 litri de apă cu puţină sare. După 10 minute, adaugi ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi continui să le fierbi împreună la foc mic. Opăreşti roşiile, le cureţi de pieliţă şi cotoare, le tai mărunt şi le pui în supă.
Separat, fierbi borşul şi îndepărtezi spuma care se formează. Speli dovlecelul, îl decojeşti şi îl dai pe răzătoarea mică. îl storci, îl amesteci cu ouăle, brânza dulce, grisul şi mărarul fin tocat.
Reduci intensitatea focului şi pui câte o lingură din această pastă în supa de legume. Când găluştele se ridică la suprafaţă, torni borşul, sărezi şi condimentezi ciorba după gust, iar după câteva clocote scurte, stingi focul şi presari pătrunjel fin tocat.
Borş cu perişoare din dovlecei
Pofta buna!