Dulceaţă de caise şi migdale
PrinteazaO reteta de dulceata de caise si migdale din: caise, zahar, migdale, zeama de lamaie si ghimbir.
- 1, 25 kg caise
- 1 kg zahar
- 100 g migdale
- 300 ml apa
- 1 lamaie (zeama)
- 1 bucatica de ghimbir proaspat (circa 2 cm)
Mod de preparare:
Pentru prepararea acestei dulceţi, ai grijă să alegi fructe sănătoase şi bine coapte. Spală-le, zvântă-le, taie-le jumătăţi şi scoate-le sâmburii. Pune-le într-un castron mare şi stropeşte-le cu zeama de lămâie, amestecă-le bine şi acoperă-le cu un capac.
Toarnă apa şi zahărul într-o cratiţă din oţel inoxidabil sau din aramă şi pune-le la fiert, la foc mic, amestecând continuu până când zahărul se dizolvă complet. Adaugă caisele şi ghimbirul curăţat de coajă şi tăiat felii foarte subţiri. Lasă-le să fiarbă 20-25 de minute la foc mic, amestecând frecvent şi îndepărtând spuma cu o paletă de câte ori se formează. Pune migdalele curăţate de pieliţă şi fierbe totul încă 5 minute.
Ia cratiţa de pe foc, amestecă bine pentru ultima oară şi lasă dulceaţa să se odihnească câteva minute. Cât este călduţă, pune-o în borcane curate, închide-le ermetic şi sterilizează-le prin fierbere.
Dulceaţă de caise şi migdale
Pofta buna!