Dulceaţă de caise şi migdale

Printeaza

O reteta de dulceata de caise si migdale din: caise, zahar, migdale, zeama de lamaie si ghimbir.

Ingrediente:Dulceaţă de caise şi migdale

  • 1, 25 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 100 g migdale
  • 300 ml apa
  • 1 lamaie (zeama)
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat (circa 2 cm)

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea acestei dulceţi, ai grijă să alegi fructe sănătoase şi bine coapte. Spală-le, zvântă-le, taie-le jumătăţi şi scoate-le sâmbu­rii. Pune-le într-un castron mare şi stropeşte-le cu zeama de lămâie, amestecă-le bine şi acoperă-le cu un capac.

Toarnă apa şi zahărul într-o cratiţă din oţel inoxidabil sau din aramă şi pune-le la fiert, la foc mic, amestecând continuu până când zahărul se dizolvă complet. Adaugă caisele şi ghimbirul curăţat de coajă şi tăiat felii foarte subţiri. Lasă-le să fiarbă 20-25 de minute la foc mic, amestecând frecvent şi îndepărtând spuma cu o paletă de câte ori se formează. Pune migdalele curăţate de pieliţă şi fierbe totul încă 5 minute.

Ia cratiţa de pe foc, amestecă bine pentru ultima oară şi lasă dulceaţa să se odihnească câteva minute. Cât este călduţă, pune-o în borcane curate, închide-le ermetic şi sterilizează-le prin fierbere.

Dulceaţă de caise şi migdale

Dulceaţă de caise şi migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.