Prajitura cu gem acrisor
PrinteazaO reteta de prajitura cu gem acrisor din: oua, zahar, ulei, faina, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, gem acrisor, frisca si fructe uscate.
- 5 oua
- 200 g zahar
- 200 ml ulei
- 300 g faina
- coaja rasa de la o lamaie
- esenta de vanilie
- 1 praf de copt
- 800 g gem acrisor de coarne (sau orice alt gem preferat)
- 200 ml frisca
- fructe uscate pentru decor
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă tare, adăugând treptat zahărul până se formează o compoziţie ca de bezea. Se adaugă treptat gălbenuşurile bătute separat cu uleiul până se încorporează în totalitate, coaja rasă de lămâie, esenţă de vanilie, după gust, şi la final făina cernută cu praful de copt.
Se toarnă compoziţia într-o tavă medie (24×26 cm) tapetată cu folie specială pentru copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 30-40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.
După ce se răceşte complet blatul, se taie în două felii, pe orizontală. Se unge primul blat cu jumătate de gem, se acoperă cu cel de-al doilea blat, se unge cu restul de gem şi se acoperă cu frişcă şi fructe uscate. Se porţionează şi se serveşte după ce a stat circa două ore la rece.
Prajitura cu gem acrisor
Pofta buna!