Friptură de primăvară
PrinteazaO reteta de friptura de primavara din: cartofi, carne de porc, ardei gras, rosii, smantana, lapte, sare si untura.
- 1,5 – 2 kg de cartofi
- 8-10 felii de carne de porc
- 1 ardei gras
- 2-3 rosii
- 500 ml smantana
- 400 ml lapte
- sare
- untura sau unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Baţi carnea cu ciocanul pentru şniţele, să o subţiezi, şi o condimentezi cu sare. Cureţi cartofii şi îi tai rondele mai subţiri. Ardeii şi roşiile le tai rondele, de asemenea. Subţiezi smântână cu 400 ml de lapte şi pui sare după gust în acest amestec.
Iei o tavă mai adâncă şi o ungi din abundenţă cu untură (sau unt). Aşezi în tavă jumătate din cartofii feliaţi, iar peste ei aşezi feliile de carne presărate cu sare. Peste carne aşezi feliile de ardei şi de roşii. Peste legumele astfel aranjate, torni jumătate din smântână subţiată cu lapte.
Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute. Apoi iei folia şi laşi să se rumenească frumos cartofii de deasupra. Serveşti friptura stropită cu sos de maioneză şi smântână şi ketchup.
Friptură de primăvară
Pofta buna!