Varză înăbuşită cu mere si chimen
PrinteazaO reteta de varza inabusite cu mere si chimen din: ulei vegetal, ceapa, chimen, varza alba, otet de mere, mere rosii, miere si nuci.
- 2 lingurite ulei vegetal
- 1 ceapa mica tocata fin
- 1 lingurita chimen
- 450 g varza alba fara cotor si tocata marunt
- 1 lingura otet de mere
- 2 mere rosii tari, curatate de cotoare si taiate in cubulete
- 1 lingurita miere limpede
- 2 linguri nuci maruntite si prajite (optional)
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare teflonată, la foc potrivit. Se adaugă ceapa şi chimenul. Se călesc aproximativ 5 minute sau până când ceapa s-a înmuiat. Se adaugă varza şi oţetul. Se acoperă cratiţa şi se fierb 4 minute sau până când varza îşi schimbă culoarea.
Se ia capacul şi se dă focul iute. Se adaugă merele şi mierea. Se fierbe amestecând des 4-6 minute sau până când merele s-au înmuiat, dar sunt crocante şi cea mai mare parte de lichid s-a evaporat. Se aranjează pe un platou şi se ornează cu nuci, opţional.
Varză înăbuşită cu mere si chimen
Pofta buna!