Farfalle cu ciuperci
PrinteazaO reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de masline, bacon, ceapa rosie, vin alb, patrunjel, parmezan, sare si piper.
- • 500 g paste farfalle
- 250 g ciuperci Champignon
- 4 linguri ulei de măsline
- 180 g bacon feliat
- 2 cepe roşii mici
- 2 linguri vin alb
- 1 legătură pătrunjel, curăţat şi tocat
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb pastele al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se curăţă ciupercile şi se prăjesc fără adaos de grăsime. Se scot ciupercile din tigaie şi se toarnă 1 lingură de ulei; se prăjeşte baconul tăiat cuburi şi se adaugă în final ceapa tăiată felii. Se adaugă şi ciupercile şi se stinge cu vin; se sărează şi se piperează.
Se lasă să fiarbă înăbuşit cca 5 min. Se adaugă în vas pastele fierte şi scurse şi se încălzesc împreună; se amestecă şi se servesc presărate cu pătrunjel şi parmezan.
Farfalle cu ciuperci
Pofta buna!