Frigărui de curcan în sos de arahide
PrinteazaO reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui, piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana.
- 2 căţei de usturoi
- 2 cepe verzi
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 400 g piept de curcan
Pentru sos:
- 200 g arahide nesărate
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură ulei de măsline
- sucul de la 1 limettă
- 1 ceapă verde
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Se amestecă usturoiul pisat cu ceapă tocată, coriandru, zahăr, suc de lămâie, sare şi ulei de floarea-soarelui. Se taie carnea fâşii late de 2 cm şi se aşază în această marinată; se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la frigider cel puţin 1 oră.
Pentru sos, se pasează arahidele cu zahăr, ulei de măsline şi suc de limette; se adaugă ceapă tocată, smântână, sare şi piper. Se înmoaie ţepuşele de lemn 10 min. în apă rece şi se înfig fâşiile de carne, vălurit. Se frig într-o tigaie-gril şi se servesc cu sos de arahide şi o salată de legume.
Frigărui de curcan în sos de arahide
Pofta buna!