Sos Beurre Blanc
PrinteazaO reteta de sos beurre blanc din: hasme, otet de vin alb, vin alb si unt fara sare. Un sos clasic, excelent, condimentat cu haşme, ideal de servit la peşte, cum este rasolul de somon
- 2 haşme mari, tocate foarte fin
- 100 ml oţet de vin alb
- 100 ml vin alb sec
- 200 g unt fără sare, tăiat cuburi mici şi răcit
Mod de preparare:
Adăugaţi haşmele, oţetul şi vinul într-o cratiţă mică şi largă, şi încingeţi amestecul la foc mediu, până când se evaporă, rămânând două linguri de lichid. Imediat ce lichidul de bază fierbe, micşoraţi flacăra şi adăugaţi untul, bucată cu tucată. Bateţi continuu cu telul, până când obţineţi un sos omogen, de culoare deschisă.
Condimentaţi-l cu sare şi piper, după gust. Serviţi-l imediat, sau transferaţi-l într-un vas, acoperiţi-l cu o folie de plastic şi aşezaţi-l deasupra unei cratiţe cu apă caldă până în momentul servirii. Strecuraţi sosul, dacă doriţi să aibă o consistenţă mai fină. Serviţi-l cu mâncăruri de peşte sau pui.
Sos Beurre Blanc
Pofta buna!