Prajitura cu inghetata
PrinteazaO reteta de prajitura cu inghetata din: oua, zahar, coaja de lamaie, vin de porto, lapte, ulei, praf de copt, faina, ulei, zahar, zahar pudra, inghetata de vanilie, cirese confiate si migdale.
- 2 oua
- 100 g zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 praf de sare
- 2 linguri vin dulce de Porto
- 3-4 linguri lapte
- 100 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 180 g faina
- ulei pentru uns
- zahar pentru uns
- zahar pudra
- 500 g inghetata de vanilie
- cirese confiate
- migdale
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180 °C. Se bat ouăle cu zahăr şi se înglobeiază coaja de lămiâie rasă, 1 praf de sare, vin des Porto, lapte şi;i ulei. Se încorpoorează apoi făina amestecată în prealabil cu praf de copt – dacă aluatul rezultat este prea tare, se mai adaugă lapte.
Se unge o formă cu ulei, se toarnă compoziţia de pandişpan şi se nivelează. Se coace în cuptorul pregătit cca 35-40 min. Se lasă să se răcească în formă. Apoi se desprinde cu grijă prăjitura de pe marginile formei şi se răstoarnă pe un grătar de prăjituri.
Inainte de servire se taie prăjitura bucăţi şi se pudrează cu zahăr. Bucăţile se repartizează pe farfurii şi se completează cu porţii de îngheţată de vanilie, fructe confiate şi migdale.
Prajitura cu inghetata
Pofta buna!