Pui sirian
PrinteazaO reteta de pui sirian din: carne de pasare, ulei, arpagic, faina, usturoi, rosii, ciuperci, vin, patrunjel verde, sare si piper.
- 750 g carne de pasare
- 200 ml ulei
- 100 g arpagic
- 2-3 linguri faina
- 4 catei usturoi
- 3-4 rosii sau un pahar suc de rosii
- 250 g ciuperci
- 100 ml vin
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tranşezi carnea de pasăre şi o rumeneşti în u- leiul încins. Adaugi arpagicul, usturoiul tocat, sucul de roşii, ciupercile tăiate felii, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare şi piper după gust şi vinul.
Peste această compoziţie torni, atât cât s-o cuprindă, zeamă de carne sau de ciuperci în care ai dizolvat făina. Laşi să fiarbă la foc mic până când sosul se îngroaşă şi carnea este fiartă bine. Serveşti sosul cald cu pătrunjel verde tocat, presărat deasupra.
Pui sirian
Pofta buna!