Prajitura vanilata cu firimituri din: faina, zahar, unt, cirese, oua, praf de copt, vanilie. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr 6 linguri cu unt rece sare Pentru blat: 450 g cireşe 120 g făină 115 g unt 200 g zahăr 2 ouă 1/2 linguriţă cu praf de copt vanilie sare Mod de preparare: Pentru […]
Prăjitură Albă ca zăpada
PrinteazaPrăjitură Albă ca zăpada din: zahar, ulei, lapte, oua, amoniac, otet, faina, sare, unt, zahar pudra.
- 200 g zahăr
- 100 g ulei
- 60 g lapte
- 2 ouă
- 1 linguriţă de amoniac
- 1 lingură de oţet
- 500 g făină
- 10 g sare
Cremă:
- 300 g unt
- 240 g zahăr pudră
- 300 g lapte
- 60 g făină
- 3 lămai
- 50 g zahăr pudră — pentru presărat
Mod de preparare:
Se freacă bine zahărul cu ouăle, se adaugă: ulei, lapte, sare şi amoniacul stins cu oţet şi se amestecă în continuare adăugind făină cît cuprinde compoziţia, ca aluatul să fie bun; se împarte în trei părţi şi se coace pe dosul tăvii presărate cu făină (coacerea se face în cuptorul potrivit).
Cremă:
Untul se freacă cu zahăr şi cu coajă de lămîie, adăugîndu-se zeamă de lămîie. Intre timp se dizolvă făina cu lapte, restul de lapte se pune la fiert, în care, după ce a dat în fiert, se introduce făina dizolvată şi totul se amestecă în continuare pe foc, 10—15 minute.
După aceea se mai amestecă pînă se răceşte, apoi se adaugă untul pregătit în modul arătat mai sus.
Intre foi se intercalează cremă, iar deasupra se pudrează cu zahăr şi se ţine cîteva ore la rece, respectiv se prepară de la o zi pe altă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura vanilata cu firimituri
Pofta buna!