Fizz de mango, piersici şi caise
PrinteazaO reteta de fizz de mango, piersici si caise din: mango, piersica, caise, bere de ghimbir si menta.
- 1 mango copt
- 1 piersica coapta
- 2 caise coapte
- 500 ml bere de ghimbir
- frunze proaspete de menta sau de roinita, pentru ornat (optional)
Mod de preparare:
Se curata mango si se decupeaza miezul de pe samburele central. Se toaca grosier pulpa si se pune intr-un blender sau robot de bucatarie. Ca alternativa, daca folositi un blender manual, puneti mango intr-un pahar inalt.
Se acopera piersica si caisele cu apa clocotita si se oparesc 30 de secunde, dupa care se scurg si se racesc sub jet de apa rece. Se descojesc. Se toaca grosier miezul, aruncand samburii, si se adauga la mango, in blender.
Se toarna peste fructe bere de ghimbir, indeajuns cat sa le acopere, apoi se proceseaza mixtura pana ce se omogenizeaza complet. Se adauga restul de bere de ghimbir si se proceseaza din nou.
Se toarna fizz-ul rapid, in pahare inalte, preferabil peste gheata sfaramata. Se decoreaza cu frunze proaspete de menta sau de roinita, daca preferati. Se serveste bautura imediat, cu paie, sau baghete pentru amestecat