Ciorbă de legume cu lapte bătut
PrinteazaO reteta de ciorba de legume cu lapte batut din: apa, fasole verde, mazare, morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, rosii, lapte batut, marar, patrunjel si sare.
- 1 l apa
- 200 g fasole verde congelata
- 200 g mazare congelata
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 200 g rosii
- 1 l lapte batut
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie cubuleţe morcovii şi rădăcina de pătrunjel; se pun la fiert în apă cu puţină sare. După 10 min., se adaugă mazărea şi fasolea congelate. Se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa şi se toacă; se pun la fiert în supă.
Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie mărunt; se adaugă în ciorbă când cartofii au fiert; după 5 minute se stinge focul, se toarnă laptele bătut şi se sărează după gust. Se curăţă, se spală şi se toacă mărarul şi pătrunjelul, înainte de a aduce la masă porţiile, se presară pe fiecare verdeaţa tocată.
Ciorbă de legume cu lapte bătut
Pofta buna!