Frecătei cu mere
PrinteazaO reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz, faina, scortisoara si unt.
- 2 linguri zahar brun deschis
- 2 linguri faina
- un praf scortisoara macinata
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1300 g mere (verzi)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1000 ml inghetata de iaurt cu vanilie
Pentru topping:
- 40 g fulgi de ovaz
- 50 g faina
- 115 g zahar brun deschis
- 0.5 lingurita scortisoara macinata
- 85 g unt rece, taiat in bucatele
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180ºC (pozitia 4). Se unge o tava dreptunghiulara cu putin ulei. Se pun zaharul brun, faina si scortisoara intr-un robot de bucatarie. Se amesteca. Ca varianta, se pun ingredientele intr-un castron mediu si se amesteca manual.
Se pune zeama de lamaie intr-un castron mare. Se curata merele de coaja si se taie in felii de 5 mm. Se pun in castron si se dau prin zeama de lamaie. Se pudreaza cu amestecul de zahar si faina si se adauga esenta de lamaie. Se amesteca bine. Se pune compozitia in tava.
Pentru a prepara toppingul, se amesteca intr-un castron fulgii de ovaz, faina, zaharul brun si scortisoara. Se adauga untul si se framanta cu degetele, pana cand se formeaza un aluat faramicios. Se intinde peste mere. Se coace aproximativ 40 de minute sau pana cand toppingul este auriu si merele sunt moi. Se serveste cu cupe de inghetata de iaurt.
Frecătei cu mere
Pofta buna!