Vită cu cuscus
PrinteazaO reteta de vita cu cuscus din: carne tocata de vita, cuscus, ardei gras, ceapa, rosii, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper.
- 300 g carne tocată de vită
- 1 cană cu cuşcuş
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapă
- 3 roşii
- 2-3 frunze de busuioc
- 2 linguriţe cu zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă carnea tocată şi las-o să se înăbuşe. Presară un praf de sare şi piper. Din când în când, stropeşte cu puţină apă călduţă. Separat, toarnă peste cuşcuş o cană cu apă clocotită. Acoperă vasul şi lasă până ce cuşcuşul absoarbe toată apa.
Adaugă-l peste carne, împreună cu ardeii tăiaţi în bucăţi potrivit de mari şi roşiile feliate. Lasă pe foc 2-3 minute. La final, potriveşte gustul de sare şi piper. Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi aromatizează cu busuioc proaspăt.
Vită cu cuscus
Pofta buna!