Chec cappuccino
PrinteazaO reteta de chec cappuccino din: faina, zahar pudra, praf de copt, scortisoara, ulei de nuca, oua, albusuri, cafea, cacao, esenta de vanilie, sare de lamaie si zahar.
- 280 g faina
- 300 g zahar pudra
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 125 ml ulei de nuca sau ulei de masline
- 2 oua mari, separate
- 4 albusuri mari
- 175 ml cafea pentru espresso sau alta cafea neagra prajita, la temperatura camerei
- 2 lingurite cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 0.5 lingurita sare de lamaie
- 2 linguri zahar cernut pentru glasat
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 160ºC (pozitia 3). Se amesteca intr-un castron faina, zaharul pudra, praful de copt si scortisoara. Se amesteca in alt castron uleiul, galbenusurile, cafeaua espresso, pudra de cacao si esenta de vanilie. Se adauga amestecul cu faina peste cel cu galbenus.
Se bat cele 6 albusuri intr-un castron separat. Se adauga sarea de lamaie si se bat sa se intareasca spuma. Se incorporeaza albusurile batute in compozitia de chec. Se pune compozitia intr-o tava de cozonac neunsa, de 25 cm lungime.
Se coace aproximativ 45 de minute sau pana cand o scobitoare cu care se inteapa checul iese curata. Se rastoarna pe un suport de sarma sa se raceasca. Se introduce o spatula intre chec si peretii formei de cozonac pentru a-l dezlipi, apoi se scoate checul si se asaza pe un platou. Se serveste pudrat cu zahar.
Chec cappuccino
Pofta buna!